top of page
Zoeken
  • core145

Mentaalsterk! op de springplank in halsteren en de arenberg in zevenbergen


Weer gestart met mijn training MentaalSterk! op De Springplank in Halsteren en De Arenberg in Zevenbergen. Vier trainingen in groep 7 en twee herhalingstraining in groep 8. Thema's als zelfvertrouwen, grenzen aangeven en respecteren, doseren, beheersen, emotie regulatie en energiemanagement krijgen aandacht. Ik zet bewegen als middel in. Waarom? Omdat tijdens bewegen alle emoties aan de oppervlakte komen en je niet kunt verschuilen. Bokscoaching is de ruggengraat van de training. Door veel te vragen maak ik de leerlingen bewust van wat ze aan gedrag laten zien en of dat effectief is of niet en wat ze anders kunnen doen. Mentale vaardigheden zoals ademhaling, visualiseren en positief denken komen voortdurend terug. De groepsleerkrachten zijn nauw betrokken zodat ze transfer van het geleerde kunnen maken naar het klaslokaal. Voor de ouders maak ik filmpjes waarin ik vertel wat we gedaan hebben en hoe ze het geleerde kunnen toepassen in de dagelijkse praktijk. Ik geloof sterk in deze systemische aanpak zodat de kids het geleerde ook daadwerkelijk gaan toepassen op die momenten dat ze het nodig hebben. Inmiddels geef ik MentaalSterk! alweer drie jaar en we zien de effecten bij de kids. Mijn droom is om mijn training ook op andere scholen te geven, zowel in het basisonderwijs (groep 7 en 8) alsook in het voortgezet onderwijs (voor alle klassen geschikt). Interesse? Neem dan contact met mij op via info@core14.nl Tot slot wil ik benoemen dat Laura van Aelst, schoolleider van De Springplank en Helen Rasenberg, schoolleider van De Arenberg het belang van het trainen van mentale vaardigheden heel belangrijk vinden en hier dus ook ruimte voor maken binnen de organisatie en hun financiële plaatje. Een duidelijke keuze dus en die keuze heeft iedereen.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page