top of page
kinderen lopen

Core14

Core14

CORE staat voor 'kern'. Als je je ont-wikkelt ga je feitelijk terug naar de kern; datgene wat voor jou belangrijk is. Wie je bent, waar je voor staat, hoe je wilt zijn en wat je echt wilt.

14 staat voor het gedachtegoed van Johan Cruyff; kansengelijkheid, duurzaam, gezondheid, meedoen, initiatief nemen, respect tonen,  elkaar helpen, jezelf zijn, samen zijn, creatief zijn en (persoonlijke) ontwikkeling zijn belangrijke thema's.

hardlopen.jpg
foto Herman.jpg

Over mij

Mijn naam is Herman Verschuren. In 1992 afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Tilburg. Meteen daarna heb ik de opleiding Sergeant Sportinstructeur binnen Defensie gevolgd. Sinds 1994 ben ik werkzaam in het onderwijs. Sinds mei 2023 ben ik ook leefstijladviseur bij PSV Eindhoven. 

 

Naast een gezonde leefstijl, zowel fysiek als mentaal, is het mijn passie om mensen te begeleiden in hun (persoonlijke) ontwikkeling.

 

De afgelopen jaren merkte ik op dat steeds meer jongeren en volwassenen moeite hebben met de veranderende omstandigheden en de hoge verwachtingen die vanuit de maatschappij opgelegd worden. Dat resulteert in een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. We kijken te vaak naar datgene wat (nog) niet goed gaat. Ik denk dat het vooral belangrijk is om uit te gaan van je talenten en kwaliteiten vanuit een positieve mindset.  

 

In mijn ogen is de prestatiemaatschappij waarin we leven daar voor een groot deel debet aan. Voortdurend vergelijken met anderen werkt niet mee aan een positief zelfbeeld.

 

Vanuit deze overtuiging ben ik mezelf gaan specialiseren op het gebied van coaching, psychologie en mentale training. Ik maak voornamelijk gebruik van inzichten uit de positieve psychologie en ga uit van talenten, interesses en kwaliteiten. Ik ben ervan overtuigd dat je groei en ontwikkeling alleen in een veilige en vertrouwde omgeving kunt doormaken.

NB. Naast zijn jarenlange ervaring in het onderwijs heeft Herman een HBO-opleiding Sportpsychologie gevolgd en deze succesvol afgerond in 2018. In 2020 heeft hij de opleiding Strategisch Coachen afgerond met een ICR certificering. Momenteel volgt Herman de Next Level Coachopleiding, een verdiepende coachopleiding waarin conflict coaching centraal staat. In maart 2023 zal Herman deze opleiding afronden met een ADR certificering.

Ook wij blijven ontwikkelen

CORE14-diploma.png
bottom of page