top of page
Zoeken
  • core145

John Goverde- the way to the marathon of New York 6-11-2022

Begin 2022 vroeg John Goverde mij of ik iets voor hem kon betekenen in de voorbereiding van de marathon van New York 6 november 2022. John gaf aan dat hij in mij, met mijn achtergrond (Sportacademie, mijn bedrijf CORE14 - mentale coaching en training en zelf de marathon van Rotterdam gelopen),de ideale begeleider zag. Ik voelde meteen de energie die ik voelde toen ikzelf over de finish kwam bij de marathon van Rotterdam. Ik besefte dat ik 9 maanden had om John optimaal voor te bereiden, zowel op fysiek vlak als ook op mentaal vlak. Ik maakte een trainingsschema, waarin fysieke en mentale doelen gesteld werden. Daarnaast adviseerde ik John om regelmatig (preventief) naar de masseur te gaan, Anita Stoop. Mooie bijkomstigheid is dat Anita ook een ervaren (lange afstands) loopster is. Regelmatig een bezoek aan de fysio maakte ook onderdeel van de voorbereiding uit, alsook een voedings- en drankadvies. Sam Duffhues van SGZ zorgde ervoor dat de andere spiergroepen ook getraind werden, met name zijn 'core'. Kortom een totaal leefstijlprogramma. Zondag 6 november 2022 was het zover, de start van de marathon van New York. Ik merkte dat ik ook gespannen was en benieuwd hoe het met John zou gaan. Ik werd regelmatig door Hellen, de vrouw van John, op de hoogte gehouden. Ondanks het lange wachten in het startvak en de hitte heeft John het voor elkaar gekregen! 42.195 km in 5 uur en 7 minuten!! John, een topprestatie. Jij hebt laten zien vooral mentaal sterk te zijn en ondanks de moeilijke fases toch door te zetten. Complimenten!

Voor mij persoonlijk een mooi traject om te begeleiden, waarin al mijn passies samenkomen: sporten, mentale training, coaching.
243 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page