top of page
Zoeken
  • core145

core14 vier jaar

Bijgewerkt op: 9 jul.


1 juli 2020 - 1 juli 2024 | CORE14 bestaat vier jaar! Tijd om even stil te staan en te beseffen wat er allemaal gebeurd is in die vier jaar. Gestart in coronatijd en 'gewoon' begonnen. Wat heb ik veel mogen doen, veel nieuwe mensen ontmoet en veel geleerd. Inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf waar ik trots op ben en mede daarom heb ik besloten om mezelf vanaf 1 augustus 2024 volledig op CORE14 te richten en de deur van het onderwijs na dertig jaar achter me dicht te trekken. Hoewel, niet helemaal want ik zal met mijn ervaring zeker werkzaam blijven in het onderwijs en het bedrijfsleven maar nu vanuit CORE14. Ik denk hierbij aan het geven van trainingen | lezingen | workshops over thema's als vitaliteit, omgaan met druk en tijd- en energiemanagement. Maar ook aan talentontwikkeling door het inzetten van de Me.-scan (voor individuen) en We.-scan (voor teams). En invulling geven aan het thema vitaliteit, waar iedere school | bedrijf iets mee moet. Ik kan je volledig ontzorgen en afhankelijk van het budget een op-maat-programma | traject aanbieden. Komend jaar wil ik focus aanbrengen binnen mijn bedrijf en waarbij ik mijn kwaliteiten en talenten volledig kan inzetten. Want dan gaat het min of meer 'vanzelf' Ook ga ik op zoek naar partners om mee samen te werken, die dezelfde drive en visie hebben en voor de kwaliteit staan waar ik voor sta. De eerste contacten zijn gelegd en de energie spat ervan af, wordt vervolgd! Ik denk namelijk dat het belangrijk is om niet alles alleen te willen doen, maar ook van en met anderen te leren en jezelf daarmee verder te ontwikkelen, zowel op persoonlijk alsook op zakelijk vlak. Zo werk ik al een tijdje samen met Rowanda Blijenberg, waarmee ik talent-ontwikkeltrajecten inhoud en vorm geef. We maken hierbij gebruik van de Me.-scan en We.-scan en geven inzicht in natuurlijke kracht (lees kwaliteit en talent) en potentieel (zit 'in je', is een kwaliteit | talent, maar heb je nog niet aangesproken) en kwetsbare kracht (lees aangeleerd gedrag). Vandaaruit kan men natuurlijke kracht inzetten t.b.v. persoonlijke ontwikkeling maar ook t.b.v. het collectief (lees team). Hele waardevolle trajecten die een persoon en | of team echt duurzaam in beweging zetten, zowel op privé alsook op zakelijk vlak. Ook geef ik strategische coachsessies waarbij de Me.-scan als vertrekpunt wordt gebruikt en antwoord gegeven wordt op de vragen: wie ben ik? wat kan ik? en wat wil ik? en geef ik ook aandacht aan persoonlijke en | of zakelijke vraagstukken. Mijn ervaring is dat mensen 'die het even niet meer weten' na zo'n sessie weer perspectief zien. Verder vind ik het belangrijk om onze jeugd preventief mentale vaardigheden aan te leren, zodat ze (nog) beter om kunnen gaan met lastige | stressvolle situaties zoals spanning voor een toets, gedoe met anderen, vriendjes maken, vertrouwen in jezelf krijgen en hebben, voor jezelf opkomen en grenzen aan durven geven. Ik heb een training voor de bovenbouw van het basisonderwijs ontwikkeld, MentaalSterk!, waarbij ik m.b.v. voornamelijk bokscoaching aandacht geef aan genoemde thema's. Mijn zoon Jelle ondersteunt mij bij het geven van deze training. In het verlengde daarvan ben ik bezig om een 'Academy' op te richten waarin groepsleerkrachten en vakleerkrachten 'bewegen' opgeleid worden om MentaalSterk! te kunnen en mogen geven. Daarmee wordt de training in de school duurzaam geborgd en spreekt iedereen dezelfde taal. Komend seizoen blijf ik ook nog werkzaam voor PSV Vitality als leefstijladviseur. Ik verzorg in het Philips stadion een 12 weeks programma waarbij de deelnemers 12 weken lang één uur theorie krijgen over belangrijke thema's zoals bewegen, voeding, mindset en ontspanning en daarna één uur gaan bewegen in en om het Philips stadion. Voor PSV Foundation blijf ik betrokken bij het BITG (back in the game) programma waarbij we jongeren die 'het even niet meer weten' middels talentontwikkeling weer perspectief bieden. Geweldig om voor de mooiste club van Nederland te mogen werken en impact te kunnen maken voor jong en oud. Kortom , veel plannen en ambities. Op naar het 14-jarig bestaan!

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page