top of page
211026-website-template-CORE14-DEF-10.jpg

ORGANISATIES

Lees hieronder ervaringen

Themabijeenkomst "stress is iets wat jij jezelf oplegt"
Samenwerking met Jos Damen van Jos PT 

Jos en Herman weten waar ze het over hebben en kunnen duidelijk uitleg en tips geven. De handleiding die we kregen en in konden vullen is erg waardevol. Fijn om op een later moment nog eens in terug te kijken.

Celine  

 

Ik geef het dan ook een hoge waardering het lijkt wel als of iedereen dit nodig heeft in deze nieuwe maatschappij. Soms komt alles op je af en weet je even niet meer hoe en heb je ondersteuning nodig.

Daarom geef ik deze bijeenkomst een 8

Groetjes, Helenie

 

Aanrader ! ‘Stress is iets wat jij jezelf oplegt!”  is een hele fijne bijeenkomst door Herman en Jos. Ze weten je te raken en motiveren vanuit hun persoonlijke benadering en door hun brede ervaring. Ze creëren een open en veilige omgeving om ervaringen te delen en je kunt direct zelf aan de slag met de eenvoudige maar doeltreffende handvatten die worden aangereikt.  

Bedankt  Ik heb het erg prettig en leerzaam ervaren !

Remko

Training mentoren Sondervick College Veldhoven
mentoren getraind om de training "MentaalSterk!" te kunnen geven aan hun mentorklas 

“Herman, je bent vrolijk en enthousiast. Dat doet natuurlijk al veel met de groep die je voor je krijgt.
Je toont ook interesse in de gang van zaken in de klas en in de individuen zelf.
De training heeft leuke oefeningen voor de leerlingen. Dit is belangrijk om de leerlingen te activeren om mee te doen. “ -Linda

“Herman heeft binnen een prettige sfeer ervoor gezorgd dat wij als mentoren goed voorbereid zijn op het geven van de mentaal sterk training binnen onze mentorklas. We hebben genoten van 3 fijne middagen en kijken uit naar het opstarten van de trainingen!” -Armanda

“Overtuigende training voor mentoren om leerlingen te laten omgaan met stress.” -Justi

“Goede training die je bewust maakt van hoe je aan je eigen mentale weerbaarheid kan werken, zonder zwaar of zweverig te worden. Trainer heeft een goede interactie met de groep en speelt daardoor goed in op vragen/feedback die vanuit de groep naar voren komen.” -Koen

Themabijeenkomst 
Leren omgaan met stress, fysiek en mentaal sterker worden

Allereerst mijn dank voor jullie toffe workshop. Ik heb er veel van geleerd.

Ik ben me nu meer bewust van wat stress is, welke invloeden het precies heeft, hoe ik het kan herkennen bij mezelf en hoe ik kan proberen stress te verminderen. Bij ons in de familie komt stress veel voor, mijn opa was een dusdanige piekeraar dat hij er eigenlijk aan is overleden.. Dit zijn voor mij wel de alarmbellen die het zo belangrijk maken om mijn stress te reguleren. Het blijft voor mij heel lastig en zeker in deze onzekere tijd met mijn moeder. In je onderbewuste ben je toch bang voor de uitslagen van een komende scan. Toch, naarmate de tijd vordert, leer je er beter mee om gaan. Zoals jij ook aangaf Herman, is dit een trauma en werkt verwerken dan op een andere manier. Ik ben blij met de handvatten die jullie mij gegeven hebben in de vorm van informatie, tips en het verhaal van Jos. Ik vond het bijzonder om te zien dat iedereen zo open was, het klinkt misschien stom, maar je voelt je dan niet meer zo alleen met alle ellende die voorgevallen is. Ieder huisje heeft zijn kruisje. Dit geeft toch een soort “rust”.

Ik geniet de laatste tijd echt steeds meer van het sporten bij Jos, de bootcamp en het uurtje op woensdagmiddag. Ik ga dit zeker proberen zo vol te houden! Verder wil ik ritjes die ik normaal met de auto deed, nu te voet en met de fiets te blijven maken. Ook wil ik graag mijn ademhaling proberen te trainen en ik heb voor mezelf ook wel gezien dat het misschien verstandig is om over een tijdje toch een psycholoog te bezoeken, omdat ik afgelopen workshop helaas toch merkte dat de emoties er toch nog wel zijn. In mijn dagelijks leven heb ik dit wel steeds minder door.

De setting was fijn, jullie hadden een goed verhaal, hadden goed gezorgd voor wat eten/drinken/verkoeling (veel te gek eigenlijk!) en waren goed op elkaar in gespeeld. Jos, nogmaals dank voor het verhaal omtrent jouw moeder. Ik kende dit natuurlijk al, maar ik vond het toch heel bijzonder dat je dit wilde delen. Inmiddels ken ik je volgens mij best goed en weet ik dat je dit niet zomaar doet. Herman, jouw manier van “les geven” werkt erg aanstekelijk. Jos, je mag trots zijn op hoe jij dit hebt gedaan. Zo buiten je comfort zone, maar het zag er allemaal erg natuurlijk uit. Voor volgende keer zou ik iedereen toch in sportkleding laten komen, ondanks dat je er volgende workshop misschien niks mee gaat doen. Het zou tof zijn om nog meer de aansluiting met de fitnesszaal te zoeken in de lessen, dat is wel een Unique Selling Point volgens mij! Ik zou wel meer willen weten over voeding en stress en eventueel welke fitnessoefeningen stress kunnen verminderen.

 

De bijeenkomst van Herman en Jos was voor mij heel waardevol. De binnenkomst zette mij meteen op scherp, en maakte mij bewust van hoe ik omga met spanningen. Verder hing er een hele fijne sfeer, en doordat iedereen vanaf het begin zo open en eerlijk vertelde, voelde ik mij gelijk vertrouwd genoeg om dat ook te doen. Herman en Jos hadden een duidelijk verhaal met een fijne uitleg. Als er een vervolg bijeenkomst komt, zou ik er graag weer bij willen zijn. 

Lais Plantinga
Leerkracht bovenbouwunit De Toren

Herman heeft voor onze leerlingen op De Toren een themaweek genaamd: " lekker in je vel en in je hoofd" vormgegeven. Zowel de leerlingen als de leerkrachten kregen tools aangereikt om het psychologisch welbevinden van de leerlingen te bevorderen. Hierbij is de samenwerking met ouders onontbeerlijk. Daarom heeft Herman voorafgaand aan de themaweek een informatiebijeenkomst voor ouders georganiseerd.

 

Ook werden wij als leerkrachten van tevoren van de inhoud van de themaweek op de hoogte gebracht. Onderwerpen als onder andere groeimindset, visualisatie van doelen en wensen, kwaliteiten, helpende gedachten en gezonde voeding werden uitgelegd. De leerlingen ervoeren door allerlei oefeningen wat deze begrippen betekenen en wat ze met je kunnen doen. De themaweek werd afgesloten met drie workshops gegeven door de leerkrachten en een gezonde lunch. Herman heeft vol overtuiging en met grote gedrevenheid deze themaweek verzorgd.

Anton
bestuurslid SEOLTO voetbalzaken

Voetbalvereniging SEOLTO streeft naar een sportklimaat waarin plezier, ontwikkeling en prestatie elkaar positief beïnvloeden. Nadat we al enige tijd met dit thema aan de slag waren, hebben we Herman van Core14 gevraagd om zijn expertise met ons te delen.


We zijn gestart met een pilot, begeleid door Herman, waarin spelers, trainers, ouders en de vereniging samen ervaren hebben wat de invloed is van de omgeving op de spelers. Daarna heeft Herman samen met de vereniging een concreet programma samengesteld waarin deze leerpunten zijn verwerkt. Een programma waarin zaken als positief coachen, pedagogiek, kansengelijkheid en selectiebeleid terugkomen. Met dit programma kunnen we in de komende jaren verder vorm geven aan deze thema's en onze trainers en coaches beter begeleiden en ouders nog meer bewust maken van hun invloed op het sportplezier van hun kind.  


Gedurende het project kwamen we steeds meer tot de conclusie dat we dezelfde passie hebben. Sport is een fantastisch middel om alle kinderen te laten groeien en ontwikkelen. Werken met Herman heeft enorm veel energie gegeven en ik ben ervan overtuigd het programma gaat bijdragen aan ons streven om een nog gezonder sportklimaat te realiseren.


Tot slot kan ik Core 14 van harte aanbevelen als je wilt werken aan een omgeving waarin sporten, leren of werken als positief wordt ervaren.

Romy en Leonie
Deelnemers "Mentaal Sterk"

Mentaal Sterk is leuk en interessant, omdat je er veel van leert. Bijvoorbeeld over zelfverzekerder te worden en over de cirkel van invloed. De cirkel van invloed gaat over dat je niet alles fout doet, maar ook dat het niet altijd de fout is van iemand anders.

 

Bij Mentaal Sterk leer je ook hoe je met je emoties om moet gaan. Er zijn ook oefeningen om te zorgen dat je minder stress hebt voor bijvoorbeeld een presentatie. Het is zeker een aanrader!

Romy en Leonie
leerlingen die de training "Mentaal Sterk" gevolgd hebben

Mentaal Sterk is leuk en interessant, omdat je er veel van leert. Bijvoorbeeld over zelfverzekerder te worden en over de cirkel van invloed. De cirkel van invloed gaat over dat je niet alles fout doet, maar ook dat het niet altijd de fout is van iemand anders.

 

Bij Mentaal Sterk leer je ook hoe je met je emoties om moet gaan. Er zijn ook oefeningen om te zorgen dat je minder stress hebt voor bijvoorbeeld een presentatie. Het is zeker een aanrader!

Kim
Leerkracht de Arenberg

We hebben onze groepen zien groeien en zelfverzekerder zien worden. De kinderen waren gemotiveerd en enthousiast over de lessen. Door de huiswerkopdrachten waren ook ouders betrokken bij de lessen. 

Joke

Projectleider 'Meer Zomer'

t.b.v. verbeteren kansengelijkheid jongeren in Gemeente Moerdijk

Herman en ik zijn in contact gekomen omdat we dezelfde ideeën hebben over hoe mensen tot ontwikkeling komen. Zijn kijk op kinderen en het stimuleren van talent en benutten van mentale kracht werken ontzettend inspirerend. Herman weet je te raken door concrete voorbeelden, je zelf te laten ervaren en door het delen van onderbouwde theorieën.

San

Projectleider 'Meer Moerdijk'

In de zomer van 2020 is door ‘Kansrijk Moerdijk’  het initiatief voor het programma meer Zomer breed uitgezet. Een programma vol met activiteiten op het gebied van sport en spel, cultuur, natuur en sociale contacten.

 

Om de kansengelijkheid voor kinderen te verbeteren is het belangrijk om drie leefwerelden waartussen kinderen zich steeds bewegen -school, thuis en de omgeving- te verbinden. Dit programma is een samenwerking van scholen, de gemeente Moerdijk, meerMoerdijk, het CJG, vakdocenten, maatschappelijke partners en betrokken bedrijven wilden we met werk maken van gelijke kansen. Door succeservaring en positieve feedback kregen de kinderen, ook die waarvoor een zinvolle en positieve zomervakantie niet vanzelfsprekend is, de mogelijkheid te groeien en te gaan geloven in eigen kunnen. Daarnaast wilden we ze natuurlijk ook een leuke tijd te geven!

 

Om de vrijwilligers en docenten van de verschillende activiteiten te doordringen van het belang van hun rol. Bij met name het eerste, en belangrijkste doel: het door de kinderen laten ervaren van successen, het gaan geloven in eigen kunnen en meenemen van een positief gevoel na afloop van de activiteit. Om die reden is er voorafgaand aan de zomervakantie een bijeenkomst belegd. Op deze bijeenkomst is door Herman Verschuren van CORE14 een inspirerende presentatie gehouden. Door zijn enthousiasme en kennis van zaken is hij in staat om de deelnemers van de bijeenkomst aan zich te binden. Voor veel deelnemers was zijn verhaal over de invloed die je als workshopleider, trainer of docent hebt op de kinderen een eye-opener. Geïllustreerd met beeldmateriaal, voorbeelden en tot slot een ervarings-oefening werd iedereen er van doordrongen dat de rol die je hebt als je met kinderen werkt groot kan zijn. In de afsluitende bijeenkomst bleek dan ook dat het bewustzijn over de impact van jouw handelen, de feedback die je geeft en jouw eigen houding bij de activiteiten zeker een rol had gespeeld.

Floris

Coach JO9/2 v.v. Seolto

project: implementeren sportief (voetbal)klimaat

Herman heeft ons bewust gemaakt van de impact van coaching op de ontwikkeling van de jeugdspelers. Ook zijn hierbij de ouders betrokken. Wat wordt er van de coaches en ouders verwacht, passend bij de visie van de club. En wat mag je van de spelers verwachten! Ik zie wat het effect hiervan is op de spelers. Plezier en passie centraal stellen en dat voortdurend benoemen. Dat waren voor mij eye-openers.  Ik gebruik deze inzichten ook in mijn privé en zakelijke leven. Herman heeft ons een spiegel voorgehouden . Hij doet dat op een natuurlijke wijze. Ik heb de samenwerking als erg prettig ervaren.

Enthousiast geworden?

Benieuwd wat CORE14 voor jou kan betekenen?

Klik hier voor contact

bottom of page