211026-website-template-CORE14-DEF-10.jpg

ORGANISATIES

Lees hieronder ervaringen

Anton
bestuurslid voetbalzaken

Voetbalvereniging SEOLTO streeft naar een sportklimaat waarin plezier, ontwikkeling en prestatie elkaar positief beïnvloeden. Nadat we al enige tijd met dit thema aan de slag waren, hebben we Herman van Core14 gevraagd om zijn expertise met ons te delen.


We zijn gestart met een pilot, begeleid door Herman, waarin spelers, trainers, ouders en de vereniging samen ervaren hebben wat de invloed is van de omgeving op de spelers. Daarna heeft Herman samen met de vereniging een concreet programma samengesteld waarin deze leerpunten zijn verwerkt. Een programma waarin zaken als positief coachen, pedagogiek, kansengelijkheid en selectiebeleid terugkomen. Met dit programma kunnen we in de komende jaren verder vorm geven aan deze thema's en onze trainers en coaches beter begeleiden en ouders nog meer bewust maken van hun invloed op het sportplezier van hun kind.  


Gedurende het project kwamen we steeds meer tot de conclusie dat we dezelfde passie hebben. Sport is een fantastisch middel om alle kinderen te laten groeien en ontwikkelen. Werken met Herman heeft enorm veel energie gegeven en ik ben ervan overtuigd het programma gaat bijdragen aan ons streven om een nog gezonder sportklimaat te realiseren.


Tot slot kan ik Core 14 van harte aanbevelen als je wilt werken aan een omgeving waarin sporten, leren of werken als positief wordt ervaren.

Romy en Leonie
Deelnemers "Mentaal Sterk"

Mentaal Sterk is leuk en interessant, omdat je er veel van leert. Bijvoorbeeld over zelfverzekerder te worden en over de cirkel van invloed. De cirkel van invloed gaat over dat je niet alles fout doet, maar ook dat het niet altijd de fout is van iemand anders.

 

Bij Mentaal Sterk leer je ook hoe je met je emoties om moet gaan. Er zijn ook oefeningen om te zorgen dat je minder stress hebt voor bijvoorbeeld een presentatie. Het is zeker een aanrader!

Kim
Leerkracht de Arenberg

We hebben onze groepen zien groeien en zelfverzekerder zien worden. De kinderen waren gemotiveerd en enthousiast over de lessen. Door de huiswerkopdrachten waren ook ouders betrokken bij de lessen. 

Joke

Projectleider 'Meer Zomer'

t.b.v. verbeteren kansengelijkheid jongeren in Gemeente Moerdijk

Herman en ik zijn in contact gekomen omdat we dezelfde ideeën hebben over hoe mensen tot ontwikkeling komen. Zijn kijk op kinderen en het stimuleren van talent en benutten van mentale kracht werken ontzettend inspirerend. Herman weet je te raken door concrete voorbeelden, je zelf te laten ervaren en door het delen van onderbouwde theorieën.

San

Projectleider 'Meer Moerdijk'

In de zomer van 2020 is door ‘Kansrijk Moerdijk’  het initiatief voor het programma meer Zomer breed uitgezet. Een programma vol met activiteiten op het gebied van sport en spel, cultuur, natuur en sociale contacten.

 

Om de kansengelijkheid voor kinderen te verbeteren is het belangrijk om drie leefwerelden waartussen kinderen zich steeds bewegen -school, thuis en de omgeving- te verbinden. Dit programma is een samenwerking van scholen, de gemeente Moerdijk, meerMoerdijk, het CJG, vakdocenten, maatschappelijke partners en betrokken bedrijven wilden we met werk maken van gelijke kansen. Door succeservaring en positieve feedback kregen de kinderen, ook die waarvoor een zinvolle en positieve zomervakantie niet vanzelfsprekend is, de mogelijkheid te groeien en te gaan geloven in eigen kunnen. Daarnaast wilden we ze natuurlijk ook een leuke tijd te geven!

 

Om de vrijwilligers en docenten van de verschillende activiteiten te doordringen van het belang van hun rol. Bij met name het eerste, en belangrijkste doel: het door de kinderen laten ervaren van successen, het gaan geloven in eigen kunnen en meenemen van een positief gevoel na afloop van de activiteit. Om die reden is er voorafgaand aan de zomervakantie een bijeenkomst belegd. Op deze bijeenkomst is door Herman Verschuren van CORE14 een inspirerende presentatie gehouden. Door zijn enthousiasme en kennis van zaken is hij in staat om de deelnemers van de bijeenkomst aan zich te binden. Voor veel deelnemers was zijn verhaal over de invloed die je als workshopleider, trainer of docent hebt op de kinderen een eye-opener. Geïllustreerd met beeldmateriaal, voorbeelden en tot slot een ervarings-oefening werd iedereen er van doordrongen dat de rol die je hebt als je met kinderen werkt groot kan zijn. In de afsluitende bijeenkomst bleek dan ook dat het bewustzijn over de impact van jouw handelen, de feedback die je geeft en jouw eigen houding bij de activiteiten zeker een rol had gespeeld.

Floris

Coach JO9/2 v.v. Seolto

project: implementeren sportief (voetbal)klimaat

Herman heeft ons bewust gemaakt van de impact van coaching op de ontwikkeling van de jeugdspelers. Ook zijn hierbij de ouders betrokken. Wat wordt er van de coaches en ouders verwacht, passend bij de visie van de club. En wat mag je van de spelers verwachten! Ik zie wat het effect hiervan is op de spelers. Plezier en passie centraal stellen en dat voortdurend benoemen. Dat waren voor mij eye-openers.  Ik gebruik deze inzichten ook in mijn privé en zakelijke leven. Herman heeft ons een spiegel voorgehouden . Hij doet dat op een natuurlijke wijze. Ik heb de samenwerking als erg prettig ervaren.

Enthousiast geworden?

Benieuwd wat CORE14 voor jou kan betekenen?

Klik hier voor contact